Half of Yatzie in a bucket

The mats were getting out of hand. On top of that the mats and the long fur were not pleasant for Yatzie, she started scrathing herself a lot. Yatzie very easily gets hot, even in wintertime she is never cold. So I decided to shave Yatzie. All that fur is now in a bucket! Yatzie smells the fur and thinks - I know that dog!

How on earth can groomers ever make a living? The whole process took me 8 hours: detangle the mats and cut off the ends of the curls: 4 hours Shower: 30 minutes Blow dry and comb: 1 hour Shave: 2 hours Clean up: 30 minutes. Puuh! But now Yatzie is happily running around enjoying her new, easy outfit! And I am happy too! There are nicer things one can do with one's dog than spending two hours every night detangeling its mats!

Blow dry after the shower
Under the knife
Ready! How do you like my new outfit?
Etiketter: grooming

Welcome to give a comment

 • Elaine Fichter • 26 januari 2011 08:56:28
  She looks...........perfect.
 • Joachim Svinhufvud • 24 januari 2011 11:03:31
  Hej Elisabeth
  Det var en trevlig film med Yatzie " performing tricks". Hon är riktigt duktig utom när hon spelar död. Sällan ser man en död vifta på svansen.
  När du nu har klippt Yatzie så fin, så undrar jag om även din hund får totalt spel när ni är färdiga och om det håller i sig i flera dagar ?
  Varför klipper du inte över ögonen så att Yatzie kan se obehindrat mot omvärlden ? Har man klippt hela hunden i övrigt och det inte blir någon utställning på ett tag, så kan man med fördel även klippa vid ögonen eller sätta upp håret i en tofs.
  Vi har märkt att det finns många fördelar med att "gardinen" är borttagen. Hunden ser bättre och mycket mer, den kan sända och mottaga signaler betydligt bättre, vilket också bidrager till att det inte blir några missförstånd mellan hundar. Jag vet inte hur många gånger som våra hundar har missat ett föremål just på grund av för långt hår runt ögonen.
  Hälsningar
  Joachim
 • Hej Joachim! Ja, visst är det roligt med svansen som fortsätter att snurra! Yatzie blir ofta spralligare dagarna efter att hon rakats, precis som om hon får en känsla av frihet. Jag brukar inte klippa runt ögonen eftersom den långa luggen är Barbethundens speciella karaktäristika. Men jag håller helt med om att det är viktigt för kommunikationen med andra hundar, att de kan se ögonen, så Yatzie brukar då bära tofs!
  Grattis till parningen - nu håller vi tummarna!

  24 januari 2011 11:54:18

 • KJ • 21 januari 2011 10:22:24
  Jag håller med; det är ett drygt och omständligt jobb för oss amatörer att klippa en barbet.
  Den där looken/outfiten känner jag också igen.....slimmat klädd kropp, bart bröst och imponerande hårman. Är det sångaren i Led Zeppelin ;-).
 • That's it KJ! Jag visste väl att Yatzie var kändis i sitt förra liv! Whole Lotta Love lever hon definitivt fortfarande upp till!

  21 januari 2011 20:31:24

Recent posts

Recent comments

Blog archive

Links

Clouds